2012. február 13., hétfő

Flotta


Abban a szerencsés vagy szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy rendelkezek egy 5 éves öcsikével. Imádni való teremtés, imád játszani, a figyelem középpontjában lenni...De ez egy idő után nagyon fárasztó tud lenni, muszáj találni valamit, amivel elfoglalhatja magát. Azok a szülők, testvérek, akik hasonló természetű kisgyerekkel élnek, tudják, hogy a kis srácok figyelmét nehéz lekötni egy játékkal. Az a tapasztalatom, hogy egy agyonreklámozott hiper szuper játék, amire a gyerek nagyon vágyik, csak addig köti le a figyelmét, amíg új, azonban nagyon hamar megunja. Kiskoromban az én kedvenc játékom egy nagy mászó kötél volt a nappali plafonra felfüggesztve, méghozzá azért, mert nemes egyszerűsége miatt egy kis fantáziával bármi lehetett. Így volt, hogy egyik nap a dzsungel indái közt suhantunk, még másnap az égig érő paszulyra másztunk fel.

Mikor kiürül egy flakon, vagy egy doboz, már pörög is az agyam, hogy mit lehetne belőle készíteni. Most pont pár lapos samponos , tus fürdős doboz ürült ki, és ráébredtem, hogy lapított alakjuk miatt kiváló hajó készülhet belőlük. Így nem is vártam sokat, azonnal nekiláttam az elkészítésüknek. Akadt egy apró kezű segítő társam is, aki az első hajónk vitorláját tette egyedivé rajzocskájával. Persze miután elkészült az első vitorlásunk, azonnal ment is fürödni a drága, hogy kipróbálja új játékát. Fél órán keresztül végig utaztatta a Kinder figurákat a fürdőkádban, miközben mindenféle akadályokkal küzdöttek meg (tengeri vihar, a gonosz polip támadása, meteor..stb.). A  hajó nemesen kiállta a próbát, és a legvadabb hullámoknak se adta be a derekát, így drasztikusabb módszerekhez kellett folyamodni az elsüllyesztésükért ( víz alá nyomás), hogy legyen egy kis izgalom is. A figurák köszönik szépen, jól vannak, az öcsém pedig újabb hajókat rendelt, mert ugyebár a tengeri csatához több hajó kell. Ha túl sok víz ment a hajó belsejébe, egyszerűen ki kell pattintani a doboz tetejét, és kiengedni a vizet. Ki se lehetett szedni a vízből..:D





Hozzávalók: 
  •  (lehetőleg lapos) flakonok
  • éles olló vagy sniccer
  • dekor szivacs
  • árbócnak való (bot, ceruza, pálca)

Elkészítése egyszerű, éles sniccerrel lyukat vágunk az utasoknak, és a vitorlának. Miután kész kedvünkre dekorálhatjuk, és szerelhetjük fel mindenféle harci eszközzel ;)


 
 Első hajónk, ágyúval felszerelt,hátulján hullámtörővel ellátott, egyedi vitorla rajzzal :)



 Mentő hajó oldal csónakokkal, egyízben pajzzsal ellátott hadihajó ;)




Utas szállító, nagyméretű séta hajó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése